Vuosi 2022 on Tapioiden urheilijoilla jo hyvässä vauhdissa. Hallikausi alkaa olla jo loppusuoralla ja katseet kääntyvät tulevaan kesäkauteen. Tässä uutiskirjeessä käydään läpi kesäkauteen liittyviä tärkeitä asioita. Luethan siis koko uutiskirjeen, niin pysyt hyvin menossa mukana. Aiheina mm.:

 • Puheenjohtajan tervehdys
 • Seura-asujen tilaaminen
 • Valmennusjohdon uutiset
 • Kesän 2022 harrastetarjonta
 • Espoon Tapioiden uusi strategia
 • Uusi lisenssikäytäntö
 • Toimitsijavelvoitteet ja -koulutukset

Huomioithan, että Tapiot järjestää kesäkauden avaustilaisuuden 27.4. Haukilahden lukiolla (Tekniikantie 3, Otaniemi). Kesäkauden avaustilaisuuteen toivotaan paikalle niin seuran urheilijat kuin vähintään toinen urheilijan vanhemmista/huoltajista. Merkitsethän kauden avaustilaisuuden jo kalenteriisi!

TERVEHDYS SEURAN PUHEENJOHTAJALTA

Hyvää yleisurheiluvuoden 2022 jatkoa Teille kaikille!

Olen ollut mukana Espoon Tapioiden toiminnassa vuodesta 2004 alkaen ja marraskuussa 2018 minut valittiin Tapioiden puheenjohtajaksi.
Espoon Tapiot on yksi Suomen johtavista yleisurheilun huippuseuroista, joka tarjoaa taloudellisesti vakaan, laadukkaan ja ammattimaisen toiminnan. Seurana haluamme:

 • viestiä toiminnasta aktiivisesti ja selkeästi
 • panostaa lasten ja nuorten harrastustoimintaan ja yhteisöllisyyteen
 • kasvattaa seuran valmennuslinjauksen mukaisesti omista junioreista menestyviä omat rajansa loppuun saakka hakevia kilpaurheilijoita, joista edustusurheilijat tavoittelevat arvokisamenestystä ja toimivat esikuvana seuran omille junioreille
 • menestyä yleisurheilun Seuraliigassa, Kalevan malja -pistekilpailussa, Nuorisotoimintakilpailussa ja Seuracupin superfinaalissa mahdollisimman hyvin
 • tarjota vetovoimaista ja laadukasta toimintaa myös aikuisurheilijoille

Espoon Tapiot tekee tiivistä yhteistyötä Espoon kaupungin ja Suomen Urheiluliiton kanssa. Olemme aktiivinen ja arvostettu pienempien ja suurempien, kansallisten ja kansainvälisten yleisurheilukisojen järjestäjä Espoossa. Monipuolisen tulevan kisakesän 2022 lomassa, valmistaudumme yhdessä Esbo IF:n kanssa nuorten U23 EM-kisojen 13.-16.7.2023 ja SM-viestien 2024 järjestämiseen. Tavoitteenamme on järjestää myös Espoon Tapioiden 60 v. juhlavuotena 2025 Kalevan kisat Espoossa.

Seuraamme mahtuvat mukaan kaikki yleisurheilusta kiinnostuneet! Avoimella toiminnalla, iloisella ja reippaalla seurahengellä sekä vahvasti yhteen hiileen puhaltaen, voimme yhdessä kehittää Tapioista entistä vahvemman ja merkittävämmän toimijan suomalaisen yleisurheilun ytimessä. Kiitos kun olet mukana!

Palataan ja nähdään. 😊

Esko Kuha
Espoon Tapiot, puheenjohtaja
040 506 3301

SEURA-ASUT INTERSPORT SUOMENOJALTA

Adidas jatkaa Espoon Tapioiden seura-asuyhteistyökumppani vuodet 2022–2024 ja seura-asut voit hankkia Intersport Suomenojan kautta.
Seura-asukuvasto 2022 löytyy seuramme nettisivuilta: https://espoontapiot.fi/seura/seura-asut/

Varmista haluamasi seura-asujen saanti ja tilaa tuotteet ennakolta Intersport-seurakaupan kautta: https://seurakauppa.intersport.fi/mallisto/espoon-tapiot/seuratuotteet/
* 31.3 mennessä tehdyt tilaukset toimitetaan toukokuun puolivälissä
* 16.6 mennessä tehdyt tilaukset toimitetaan elokuun alussa

Vain ennakkoon tilaamalla voit varmistaa tilaamasi tuotteiden saannin ajoissa. Tilatut seura-asut on mahdollista saada myös aiemmin, jos tuotteesta on kokoja varastossa valmiina. Liikkeessä on sovitusmahdollisuus. Tiedustele kaikkia haluamiasi tuotteita seurakauppaa hoitavilta myyjiltä tarkemmin, kaikki mallit ja koot eivät välttämättä ole esillä liikkeessä.

Keskitä myös kaikki omat ja perheesi urheilu- ja vapaa-ajantuoteostokset Intersport Suomenojalle. Keskittämisetuna Intersport Suomenoja maksaa 5 %:n ostohyvityksen seuralle kaikista liikkeestä tekemistä Espoon Tapioiden asiakasnumerolla kirjatuista ostoista. Mainitse maksaessasi aina Espoon Tapioiden asiakasnumero 2600 kassalla!

Tiedustelut ja tilaukset, myös puhelimitse tai sähköpostitse:
Intersport Suomenoja, Isonniitynkuja 2, 02270 Espoo, p. 09-887 4150, suomenoja@intersport.fi
Seurakauppa: p. 09-887 41580, seuratilaus.suomenoja@intersport.fi
Juha Remes, p. 050 350 1602, juha.remes@intersport.fi

SEURAN VALMENNUSJOHTO TIEDOTTAA

Hallikilpailukausi meni hienosti. Sekä aikuisissa että junioreissa seuran urheilijat saavuttivat seitsemän mitalia. Kilpakävelijä Joni Hava ja 800 metrin juoksija Eveliina Määttänen tuulettivat yleisen sarjan mestaruutta Kuopiossa. Pikajuoksija Anna Pursiainen nappasi hienosti kaksi kultaa 19-vuotiaissa Liikuntamyllyssä. Kesän kilpailukausi on jo lähellä.

Kesäkauden avaus pidetään keskiviikkona 27.4. kahdessa osassa Haukilahden lukion auditoriossa (os. Tekniikantie 3). Kello 17–18 aloitetaan kilparyhmien alle SM-ikäisten (syntyneet 2009 tai myöhemmin) kanssa ja klo 18–19 paikalle kutsutaan SM-ikäiset (syntyneet 2008 ja ennen). Tilaisuudessa on esillä tärkeää asiaa kaikkien urheilijoiden vanhemmille, joten ainakin toisen urheilijan huoltajista tulisi saapua paikalle kesäkauden avaustilaisuuteen.

Kesän tärkeimmät kilpailut ohessa erillisenä excel-liitteenä.

Uusi kilparyhmä käynnistyy kevään aikana. Hyvien kokemusten myötä Miniriskit saavat rinnalleen Miniaerobit, joka on tarkoitettu 10-14-vuotiaille. Ryhmän tavoitteena on tarjota liikunnallinen vaihtoehto erityisesti monipuolisesta juoksemisesta kiinnostuneille. Lisätietoja Susanna Lintulalta, susanna@espoontapiot.fi, p. 040 510 4914.

Tapioiden kärkiurheilijaryhmä Team AntiCrampissa on 11 urheilijaa. Heidän kuulumisistaan saadaan tietää lisää seuran Instagramissa kevään aikana. Käy kurkkaamassa, ketä he ovat https://espoontapiot.fi/huippu-urheilu/edustusurheilijat/

KESÄN 2022 TARJONTA

Seuran koko kesäkauden tarjonta löytyy nyt kätevästi koottuna yhdelle verkkosivulle.

Tarjolla on mm. urheilukouluja lapsille ja aikuisille, kesäleirit totuttuun tapaan Otaniemessä sekä monilajileiri Espoonlahden urheilupuistossa. Kannattaa käydä tutustumassa tarjontaan ja ilmoittautua pikaisesti mukaan https://espoontapiot.fi/kesa-2022/

Muistattehan että, Espoon Tapiot on mukana SOS Lapsikylän Unelmista Totta-hankkeessa harrastuksen järjestäjänä. Voit saada taloudellista tukea 7–17-vuotiaan lapsesi harrastukseen jopa 500,00 euroa/vuosi. Harrastuksen tulee olla säännöllistä ja ohjattua. Tutustu hankkeeseen, tuen hakukriteereihin ja -ohjeisiin Unelmista Totta -hankkeen omilla verkkosivuilla https://unelmista.fi/

ESPOON TAPIOT 2030-LUVULLE

”Espoon Tapiot 2030-luvulle” nimetty strategia, joka laadittiin vuoden 2021 aikana, ilmaisee seuran tahtotilan kohti 2030 -lukua ja huomioi toimintaympäristön muutosvoimat.
Strategia luo perustan seuran toiminnan kehittämiselle ja tunnistaa yhteistyön ja sidosryhmien merkityksen.

Seuramme missio on: Laadukasta yleisurheilutoimintaa kaikille!
Arvot ovat: Edelläkävijyys – Vastuullisuus ja kannustavuus – Yhteistyön avoimuus.

Strategian toimeenpano tapahtuu seuran vuosikellon puitteissa ja seuramme valiokunnat (hallinto ja talous / lasten ja nuorten harrastustoiminta / valmennus- ja kilpaurheilutoiminta / kilpailut, tapahtumat ja aikuisten harrastustoiminta) huolehtivat osaltaan strategian kääntämisestä konkreettisiksi tavoitteiksi niin tapahtumien järjestämisen, valmennustoiminnan kuin taloudenpidon osalta.

Yhteistyökumppanit ja sidosryhmät ovat seuralle keskiössä. Toimimme heidän suuntaansa avoimella yhteistyöllä ja aktiivisella viestinnällä, sekä vahvistamalla heidän yrityskuvaansa raikkaalla ja terveellä otteella.

Strategia on nähtävissä kokonaisuudessaan seuran verkkosivulla https://espoontapiot.fi/talous-ja-hallinto/
Samalla sivulla ovat myös muut seuran asiakirjat kaikkien nähtävillä.

ONKO SINULLA JO LISENSSI JA SPORTTITURVA?

Muistutamme lisenssin uudesta hankintamenetelmästä. Seura ei hanki enää automaattisesti lisenssejä urheilukoululaisille tai kilpaurheiluryhmissä valmennettaville urheilijoille. Tämä johtuu siitä, että lisenssirekisteri siirtyi syksyllä 2021 Suomisport-järjestelmään, johon rekisteröitymiseen tarvitaan vahva tunnistautuminen. Tätä seura ei luonnollisestikaan voi harrastajien puolesta tehdä. Muutoksesta tehtiin päätös keväällä 2021 ja tämä myös huomioitiin kausimaksuhinnoittelussa.

Kilparyhmissä mukana oleville urheilijoille lisenssi on pakollinen. Sporttiturva-vakuutus sisältyy 13-vuotiaiden ja nuorempien lisenssiin, mutta sitä vanhempien on hankittava se erikseen. Liikuntaleikkikoululaisille, urheilukoululaisille ja nuorten harrastusryhmäläisille lisenssi on vapaaehtoinen, mutta erittäin suotava. Sporttiturva, joka lisenssiin sisältyy, on edullinen ja erittäin kattava urheiluvakuutus, jota vastaavaa ei samaan hintaan saa mistään. Kun lapsella/nuorella on lisenssi, on kisoihin ilmoittautuminen helppoa, vaikka mökkipaikkakunnalla kesälomalla kilpailukalenteri.fi -sivun kautta.

Lisätietoja löytyy verkkosivulta: https://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit/ ja https://info.suomisport.fi/

TULE TOIMITSIJAKSI!

Kilpailut ovat yksi merkittävä osa yleisurheilua ja me seurana haluamme tarjota mahdollisimman laajan kattauksen eritasoisia kilpailuja omille ja muille urheilijoille. Onnistunut kilpailu tarvitsee tekijänsä, joten seurassamme on käytössä valmennusryhmiä koskeva toimitsijavelvoite = ryhmässä olevan perheen tulee osallistua toimitsijana vähintään neljään eri kilpailuun vuoden aikana. Muille ryhmille (esim. yleisurheilukoulut) toimitsijatehtävät ovat vapaaehtoisia. Pääosin voitte itse valita mihin kilpailuun tulette tehtäviin ilmoittautumalla myClubin kautta, mutta Motonet GP:n, Otaniemi Junior Games:n, SeuraCup-superfinaalin ja Rantamaratonin osalta tulemme etukäteen ilmoittamaan maaliskuun aikana, mitkä valmennusryhmät ottavat nämä kilpailut hoitaakseen.

Tulevia kilpailuja, joissa seura on mukana järjestelyissä:
19.3. Junnuhallit, Liikuntamylly
4.5. Piirinmestaruus maastojuoksut, Leppävaaran urheilupuisto
6.5. Espoo Ranking kävelyt, Tapiolan urheilupuisto
17.-18.5. Kouluviestikarnevaalit, Helsingin olympiastadion
15.5. Seuraottelu EspTa-JKU-HIFK-SSU, Leppävaaran stadion
7.6. Hippo-kisat, Otaniemen kenttä
8.6. Motonet GP, Leppävaaran stadion
15.6. Otaniemi Junior Games (OJG), Otaniemen kenttä

Muistathan, että tapahtumissa on tarjolla runsaasti sellaisia tehtäviä, joissa ei tarvita ennakko-osaamista!

Toimitsijaohjeet

Seuran sivuille on sekä ensikertaa toimitsijatehtäviin tulevia että oman tiedon kertausta varten koottu eri lajien tehtäväkuvauksia ja ohjeita osoitteeseen: https://espoontapiot.fi/kilpailut/saannot-ja-ohjeet/
Sieltä löytyy myös linkki voimassa oleviin sääntöihin ja liiton omiin säännöksiin.

Toimitsijakoulutus

Tarjoamme seuran ja Helsingin piirin toimesta hyvin monipuolisen koulutustarjonnan kilpailutoiminnan eri osa-alueille – toimitsija, tuomari, maalikamera, tulospalvelu, optinen mittaus ja lähettäjät. Jo tämän kevään aikana on paljon eri koulutuksia ja niihin pääset parhaiten tutustumaan seuramme sivuilla https://espoontapiot.fi/kilpailut/toimitsijoille/tuomari-ja-toimitsijakoulutus/ Siellä voit myös ilmoittautua mukaan.

Ja voit aina olla matalalla kynnyksellä yhteydessä näissä edellä mainituissa asioissa seuran kilpailupäällikköön, Harri Lammiin (harri@misport.fi) tai toimitsijavastaavaan, Anu Flinkiin (anu.flink@hotmail.com).