Kilparyhmän yleiset säännöt

 1. Kilparyhmän urheilijalta edellytetään tavoitteellista harjoittelua ja aktiivista kilpailemista koko kauden ajan.
 1. Useampaa lajia harjoittelevien tulee viikkotasolla sopia oman valmentajan kanssa osallistumisesta yleisurheiluharjoituksiin ja -kilpailuihin.
 1. Urheilijan tulee ilmoittaa omalle valmentajalle hyvissä ajoin, jos ei pääse paikalle harjoituksiin. Harjoituksissa pitää olla paikalla ajoissa.
 1. Harjoitusten aikana urheilijan tulee toimia täsmällisesti valmentajan antamien ohjeiden mukaan.
 1. Urheilija kohtelee kaikkia urheilijoita, valmentajia ja muita urheiluihmisiä kunnioittaen. Urheilija ei kiusaa eikä salli muiden kiusata.
 1. Urheilijan tulee käyttäytyä hyvin kaikissa harjoituksissa, kilpailuissa, leireillä ja muissa seuran tapahtumissa. Urheilija muistaa, että hän edustaa näissä tilaisuuksissa seuraansa ja kilparyhmäänsä ja toimii tilanteen edellyttämällä tavalla muita kunnioittaen.
 2. Urheilija varustautuu harjoituksiin asianmukaisesti valmentajan ohjeiden mukaan.
 1. Urheilija on itse vastuussa siitä, että hänen yhteystietonsa seuran MyClub-sivustolla ovat ajan tasalla. Urheilija on velvollinen seuraamaan häntä koskevia sähköposti- ja MyClub-tiedotteita.
 1. Jos valmennusryhmällä on käytössä harjoituspäiväkirja tai tapahtumakalenteri, urheilija sitoutuu käyttämään sitä aktiivisesti ryhmän valmentajien edellyttämällä tavalla.
 1. Urheilija suorittaa seuralle valmennusmaksun ja jäsenmaksun.
 1. Seura tarjoaa urheilijalle laadukasta, koulutetun valmentajan antamaa, ikätasolle sopivaa valmennusta asianmukaisissa tiloissa.
 1. Valmentaja kohtelee kaikkia valmennettaviaan tasavertaisesti ja ongelmatilanteissa puuttuu niihin ja on yhteydessä vanhempiin.

Urheilijan terveyden lisääminen

 1. Urheileminen sairaana on kiellettyä. Sairastelujen jälkeen tulee levätä riittävästi ennen harjoituksiin paluuta.
 1. Urheilijan tulee kertoa valmentajalleen rasitusvaivoista ja muista loukkaantumisista välittömästi, kun niitä ilmenee.
 1. Sairastelujen ja loukkaantumisten pitkittyessä urheilijan tulee hakeutua asianmukaiseen hoitoon.
 1. Urheilija on aina itse vastuussa käyttämistään lääkeaineista ja lisäravinteista. Varmista, että lääkärisi tarkastaa määrätyn lääkkeen olevan sallittu urheilijoille. Sallitut ja kielletyt lääkeaineet on listattu SUEK:n sivuilla www.suek.fi. Listaathan itsellesi KAMU-sovellukseen käyttämäsi lääkeaineet, jotta ne ovat saatavilla nopeasti mahdollisissa dopingtestitilanteissa. Tarvittaessa lääkeaineen käyttöön voi anoa erivapautta.
 1. Urheilijalla on oltava asianmukainen vakuutus. HUOM. Seuran kustantama lisenssi sisältää vain tapaturmavakuutuksen, ja vuonna 2007 tai aikaisemmin syntyneillä lisenssi ei sisällä mitään vakuutusta. Urheiluvammojen välittömän hoidon turvaamiseksi ja oman talouden kannalta on erittäin suositeltavaa hankkia ja ylläpitää sairauskuluvakuutus, jonka kuluista vastaa urheilija. SUL:n sporttiturvavakuutuksesta löytyy tietoa liiton verkkosivuilta https://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit/

 

Kilpaileminen

 1. Urheilija osallistuu oman ikäluokan SM-kilpailuihin (14-vuotiaasta alkaen), SM-viesteihin (12-vuotiaasta alkaen), oman ikäluokan am- ja pm-kilpailuihin ja -viesteihin, SUL:n seuracupiin, YAG:iin ja seuraotteluihin. Näissä kilpailuissa käytetään seuran virallista edustusasua, jonka urheilija hankkii itse. SM-kilpailuissa toimitaan seuran SM-kisaohjeen mukaisesti, jotka löytyvät seuran nettisivuilta.
 1. Alue- ja piirimestaruuskisoissa seura maksaa ennakkoilmoittautuneiden ilmoittautumismaksut. Urheilija ilmoittaa lajinsa riittävän ajoissa oman ryhmänsä vastuuvalmentajalle. Seuran omissa kilpailuissa urheilija osallistuu ilmaiseksi.
 1. Urheilija varmistaa kilpailuaikataulun ja on ajoissa paikalla. Urheilija hoitaa varmistuksen itse, ellei toisin ole sovittu. Kentällä ovat vain kilpailuvuorossa olevat urheilijat, muut urheilijat sekä vanhemmat ovat katsomon puolella kannustamassa.
 1. Jokaista valmennusryhmäurheilijaa ja hänen perheettään koskevat toimitsijavelvoitteet (neljä kertaa vuodessa, tai jos perheestä useampi urheilija niin kuusi kertaa). Seura järjestää toimitsijakoulutusta kaikille SM-ikäisille urheilijoille ja muille halukkaille. Lisää toimitsijatehtävistä löytyy seuran verkkosivuilta.
 1. Alle 16-vuotiaiden valmennustoiminnasta vastaa juniorivalmennuspäällikkö Susanna Lintula ja 16-vuotiaiden ja tätä vanhempien valmennustoiminnasta valmennuspäällikkö Jorma Kemppainen.