SM‐kilpailuiden ohjeet 2022

 

1.       Osallistumisoikeus ja tulosrajat

 

Yleinen/ Kalevan kisat

Kalevan kisoissa on tulosraja, joka tulee olla saavutettu joko edeltävällä tai kuluvalla ulkoratakaudella tai

viimeisimmän hallikauden aikana. Lisäksi lajeihin on määritelty tavoiteltu urheilijamäärä. Jos tavoiteltu määrä ei täyty tulosrajan saavuttaneista, niin erikseen määriteltyjen minimirajojen saavuttaneet voivat ilmoittautua odotuslistalle, joka muodostaa rankingin. Rankingin avulla urheilijamäärä täydennetään tavoiteltuun. Tilanne löytyy tilastopaja.fi-sivustolta. Lisätiedot, muun muassa tulosrajat, ovat kisajärjestäjän kotisivuilta

Urheilijan on täytettävä kuluvan kalenterivuoden aikana vähintään 16 vuotta. SM‐halleihin määritellään vuosittain omat tulosrajat. Ne löytyvät SUL:n tai kilpailun järjestäjän kotisivuilta.

SM 16‐22 (synt. 2000–2006)

Nuorten ikäluokissa ei ole pääsääntöisesti tulosrajoja (usein poikkeuksena M/N 16–17 3‐loikka ja pituus). SM 16-17 –kilpailuissa ulkoradoilla maksimilajimäärä on 3 lajia/urheilija. Hallissa ei ole lajimäärärajoituksia.

SM 14‐15 (synt. 2007 ja 2008)

Tulosraja on A‐luokka, joka tulee olla saavutettu joko edeltävällä tai kuluvalla ulkoratakaudella tai viimeisimmän hallikauden aikana. Urheilija voi osallistua enintään kahteen lajiin. Alle 14‐vuotiaat (synt. 2009 tai myöhemmin) eivät voi osallistua.

Kenttälajien ja kilpakävelyn joukkuekilpailuun (2 urheilijaa) voidaan ilmoittaa jokaista A-tulosrajan tehnyttä urheilijaa kohti yksi B-tulosrajan tehnyt urheilija.

SM-maastoissa 15-sarjaan voivat osallistua 2007- ja 2008 syntyneet urheilijat. SM-viesteissä 15-sarjaan voivat osallistua 2007-, 2008-, 2009- ja 2010 syntyneet urheilijat.

2.       Ilmoittautuminen

Kilparyhmien valmennusmaksun suorittaneet urheilijat: ilmoittaudu oman ryhmäsi valmentajalle

Seuramaksun suorittaneet urheilijat: toimita ilmoittautumisesi sähköpostitse viimeistään kaksi (2) päivää ennen viimeistä ilmoittautumispäivää (nimi, sarja, lajit) spostiin jorma@espoontapiot.fi ja susanna@espoontapiot.fi. Saat kuittauksen ilmoittautumisen saapumisesta sähköpostiisi.

Muut urheilijat: ilmoittautuminen tapahtuu itse.

SM‐kilpailuihin ei voi jälki‐ilmoittautua.

3.       Majoitus

Seura varaa etukäteen majoitusta SM‐paikkakunnilta (pääsääntöisesti mikäli matkaa kertyy yli 100 km) urheilijoille ja yhdelle henkilökohtaiselle valmentajalle / urheilija kilpailupäivää edeltävästä päivästä kilpailupäivään. Mikäli et majoitu seuran varaamassa majoituksessa, ilmoita siitä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli varaat oman majoituksen (esimerkiksi perheen kanssa), maksaa seura majoituksesta urheilijan osuuden kuittia ja kulutositetta vastaan. Korvattava summa on kuitenkin maksimissaan seuran varaamaa majoitusta vastaava summa. Valitettavasti emme pysty seuran kautta hoitamaan majoitusta vanhemmille ja muille kannustusjoukoille, vaan niistä tulee huolehtia itse. Jos majoitusta jää yli, voit tiedustella sitä ilmoittautumispäivän jälkeen.

4.       Matkustus

Osaan SM‐kilpailuista järjestetään yhteiskuljetus. Jos yhteiskuljetus on järjestetty, muita matkakuluja ei korvata. Mikäli yhteiskuljetusta ei järjestetä, seura korvaa matkakulut jälkikäteen joko edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan (säilytä matkalippu kuitiksi), tai oman auton käytöstä kilometrikorvauksen 0,25 €/km, kuitenkin vain, mikäli samassa autossa on matkustanut vähintään kaksi kilpailuihin osallistuvaa urheilijaa tai henkilökohtaista valmentajaa.

Matkakulujen maksimikorvaus on 80 € per kulkuväline. Toivomme, että kilometrikorvauksia nostettaessa autoissa matkustaa mahdollisimman monta urheilijaa ja valmentajaa. Matkakustannukset voidaan korvata myös yksin matkustavalle urheilijalle ja valmentajalle silloin, kun hän asuinpaikkansa tai muun pakottavan syyn takia matkustaa SM‐kilpailuihin eri matkareittiä kuin muut kilpailuihin osallistuvat seuran edustajat. Asiasta tulee tällöin sopia etukäteen.

5.       Ruokailu

Seura kustantaa kilpailuun osallistuvalle urheilijalle ja henkilökohtaiselle valmentajalle yhden lämpimän ruoan urheilijan kilpailupäivinä. Suosimme ensisijaisesti kisaruokalaa, jonne ostamme seuran puolesta ruokalippuja etukäteen. Mikäli ruokailu kisaravintolassa ei urheilijan kilpailuaikataulun takia onnistu, korvaa seura muun ruokailun kuluista 10,00 €/kisapäivä. Laskutus tapahtuu jälkikäteen kuittia vastaan.

6.       Seuran edustusasu

Suomen Urheiluliiton mestaruuskilpailusääntöjen mukaan urheilijan tulee SM‐kilpailuissa esiintyä seuran virallisessa edustusasussa. Seuran kilpailu‐ ja lämmittelyasua tulee käyttää verryttelyssä, kilpailun aikana sekä palkintojenjaossa.

7.       Toiminta kilpailupaikkakunnalla

Seura nimeää SM‐kilpailuihin joukkueenjohtajan, joka vastaa joukkueen toiminnasta kilpailupaikkakunnalla ja toimii yhteyshenkilönä. Jokainen urheilija vastaa itse osanoton varmistuksesta. SM-viesteissä varmistuksesta vastaa joukkueenjohtaja.

Noudata kilpailupaikkakunnalla aina joukkueenjohtajan antamia ohjeita. Ole kaikissa tiedusteluissa ja ongelmatilanteissa ensisijaisesti yhteydessä nimettyyn joukkueenjohtajaan.

8.       Kustannukset

Seura kustantaa aikuisten valmennustukiurheilijoiden kulut SM‐kilpailuista ja kaikkien urheilijoiden osalta SM-viesteistä. Kustannukset jakautuvat sen mukaan, onko urheilija kilparyhmässä (maksaa valmennusmaksun), onko itsenäisellä sopimuksella (seuramaksu) vai onko seuraa edustava. Lisätietoa saat valmennuspäälliköltä.

Kaikki SM‐kilpailuista laskutettavat kulut tulee laskuttaa seuralta kuukauden kuluessa SM‐kilpailuista, kuitenkin viimeistään 20.9. mennessä. Mikäli kuluja ei ole laskutettu tällä aikataululla, seuralla on oikeus olla korvaamatta kuluja.

Laskutus tapahtuu sähköisesti suoraan Procountor-järjestelmään omilla tunnuksilla, jotka saat pyytämällä ne toiminnanjohtajalta osoitteesta toimisto@espoontapiot.fi. Ilmoita jo pyytäessäsi tilinumero, henkilötunnus, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi kirjautumisohjeet. Järjestelmä ohjaa tehdyt laskut suoraan valmennuspäällikölle hyväksyttäväksi, jonka jälkeen ne siirtyvät toiminnanjohtajalle maksettavaksi. Huomaathan tehdä matkakulut matkalaskuna ja muut kulukorvauksina.

 Lisätietoja SUL:n mestaruuskilpailusäännöistä: 1 YLEISURHEILUN SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT

Seuran varaamat majoitukset

 • Nuorten SM-halliottelut: varataan myöhemmin tarpeen mukaan, joukkueenjohtaja Kirsti Sysikaski
 • Heittojen talvimestaruuskilpailut: varataan myöhemmin tarpeen mukaan, joukkueenjohtaja nimetään myöhemmin
 • SM-hallit: Scandic Atlas, joukkueenjohtaja Jorma Kemppainen
 • Nuorten SM-hallit: ei tarvetta, joukkueenjohtaja Jorma Kemppainen
 • SM-maantie: varataan myöhemmin tarpeen mukaan, joukkueenjohtaja nimetään myöhemmin
 • SM-maastot: Original Sokos Hotel Vaakuna Pori, joukkueenjohtaja Merja Penttinen
 • SM-tiekävelyt: Hotelli Laitilan Kievari, joukkueenjohtaja Jani Lehtinen
 • Kalevan Kisat: Green Star tai Sokos Hotel Kimmel, joukkueenjohtaja Jorma Kemppainen
 • SM 22/19: Original Sokos Hotel Royal Vaasa, joukkueenjohtaja Eeva Kantomäki
 • SM 17/ 16: Sokos Hotel Ilves, joukkueenjohtaja Kirsti Sysikaski
 • SM 15/14: ei tarvetta, joukkueenjohtaja Kristiina Vuorvirta
 • SM-ottelut: varataan myöhemmin tarpeen mukaan, joukkueenjohtaja nimetään myöhemmin
 • SM-viestit: Hotelli Alba, joukkueenjohtaja Jorma Kemppainen
 • SM-maraton: varataan myöhemmin tarpeen mukaan, joukkueenjohtaja nimetään myöhemmin

Lisätietoja Jorma Kemppainen, sposti jorma@espoontapiot.fi, p.  0400-616609.