SM‐kilpailuiden ohjeet 2021

 

1. Osallistumisoikeus ja tulosrajat

 Yleinen/ Kalevan kisat: Kalevan kisoissa on tulosraja, joka tulee olla saavutettu joko edeltävällä tai kuluvalla ulkoratakaudella tai viimeisimmän hallikauden aikana. Lisäksi lajeihin on määritelty tavoiteltu urheilijamäärä. Jos tavoiteltu määrä ei täyty tulosrajan saavuttaneista, niin erikseen määriteltyjen minimirajojen saavuttaneet voivat ilmoittautua odotuslistalle, joka muodostaa rankingin. Rankingin avulla urheilijamäärä täydennetään tavoiteltuun. Tilanne löytyy tilastopaja.fi-sivustolta. Lisätiedot (mm. tulosrajat) ovat kisajärjestäjän kotisivuilta.

Urheilijan on täytettävä kuluvan kalenterivuoden aikana vähintään 16 vuotta. SM‐halleihin määritellään vuosittain omat tulosrajat (ks. SUL:n/ kisajärjestäjän nettisivut).

SM 16‐22 (synt. 1999-2005): nuorten ikäluokissa ei ole pääsääntöisesti tulosrajoja (usein poikkeuksena M/N 16–17 3‐loikka ja pituus). SM 16-17 –kilpailuissa ulkoradoilla maksimilajimäärä on 3 lajia/urheilija. Hallissa ei ole lajimäärärajoituksia.

SM 14‐15 (synt. 2006 ja 2007): tulosraja on A‐luokka, joka tulee olla saavutettu joko edeltävällä tai kuluvalla ulkoratakaudella tai viimeisimmän hallikauden aikana. Urheilija voi osallistua enintään kahteen lajiin. Alle 14‐vuotiaat (synt. 2008 tai myöhemmin) eivät voi osallistua. Kenttälajien ja kävelyn joukkuekilpailuun (2 urheilijaa) voidaan ilmoittaa jokaista A-tulosrajan tehnyttä urheilijaa kohti yksi B-tulosrajan tehnyt urheilija.

SM-maastoissa 15-sarjaan voivat osallistua 2006- ja 2007 syntyneet urheilijat. SM-viesteissä 15-sarjaan voivat osallistua 2006-, 2007-, 2008- ja 2009 syntyneet urheilijat.

2. Ilmoittautuminen

Kilparyhmien urheilijat: ilmoittaudu oman ryhmäsi valmentajalle

Itsenäisen valmennuksen ryhmän urheilijat: toimita ilmoittautumisesi sähköpostitse viimeistään kaksi (2) päivää ennen viimeistä ilmoittautumispäivää (nimi, sarja, lajit) spostiin jorma@espoontapiot.fi ja susanna@espoontapiot.fi. Saat kuittauksen ilmoittautumisen saapumisesta sähköpostiisi.

Muut urheilijat: ilmoittautuminen tapahtuu itse.

SM‐kilpailuihin ei voi jälki‐ilmoittautua.

3. Majoitus

Seura varaa etukäteen majoitusta SM‐paikkakunnilta (pääsääntöisesti mikäli matkaa kertyy yli 100 km) urheilijoille ja yhdelle henkilökohtaiselle valmentajalle / urheilija kilpailupäivää edeltävästä päivästä kilpailupäivään. Mikäli et majoitu seuran varaamassa majoituksessa, ilmoita siitä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli varaat oman majoituksen (esimerkiksi perheen kanssa), maksaa seura majoituksesta urheilijan osuuden kuittia ja kulutositetta vastaan. Korvattava summa on kuitenkin maksimissaan seuran varaamaa majoitusta vastaava summa. Valitettavasti emme pysty seuran kautta hoitamaan majoitusta vanhemmille ja muille kannustusjoukoille, vaan niistä tulee huolehtia itse. Jos majoitusta jää yli, voit tiedustella sitä ilmoittautumispäivän jälkeen.

4. Kuljetus/ matkustus

Osaan SM‐kilpailuista järjestetään yhteiskuljetus. Jos yhteiskuljetus on järjestetty, muita matkakuluja ei korvata. Mikäli yhteiskuljetusta ei järjestetä, seura korvaa matkakulut jälkikäteen joko edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan (säilytä matkalippu kuitiksi), tai oman auton käytöstä kilometrikorvauksen 0,25 €/km, kuitenkin vain, mikäli samassa autossa on matkustanut vähintään kaksi kilpailuihin osallistuvaa urheilijaa/henkilökohtaista valmentajaa.

Matkakulujen maksimikorvaus on 80 € per kulkuväline. Toivomme, että kilometrikorvauksia nostettaessa autoissa matkustaa mahdollisimman monta urheilijaa / valmentajaa. Matkakustannukset voidaan korvata myös yksin matkustavalle urheilijalle / valmentajalle silloin, kun hän asuinpaikkansa tai muun pakottavan syyn takia matkustaa SM‐kilpailuihin eri matkareittiä kuin muut kilpailuihin osallistuvat seuran edustajat. Asiasta tulee tällöin sopia etukäteen.

5. Ruokailu

Seura kustantaa kilpailuun osallistuvalle urheilijalle ja henkilökohtaiselle valmentajalle yhden lämpimän ruoan urheilijan kisapäivinä. Suosimme ensisijaisesti kisaruokalaa, jonne ostamme seuran puolesta ruokalippuja etukäteen. Mikäli ruokailu kisaravintolassa ei urheilijan kilpailuaikataulun takia onnistu, korvaa seura muun ruokailun kuluista 10,00 €/kisapäivä (laskutus jälkikäteen kuittia vastaan).

6. Seuran edustusasu

Suomen Urheiluliiton mestaruuskilpailusääntöjen mukaan urheilijan tulee SM‐kilpailuissa esiintyä seuran virallisessa edustusasussa. Seuran kilpailu‐ ja lämmittelyasua tulee käyttää verryttelyssä, kilpailun aikana sekä palkintojenjaossa.

7. Toiminta kilpailupaikkakunnalla

Seura nimeää kuhunkin SM‐kilpailuun joukkueenjohtajan, joka vastaa joukkueen toiminnasta (mm. ruokalippujen jako) kilpailupaikkakunnalla ja toimii yhteyshenkilönä. Jokainen urheilija vastaa itse osanoton varmistuksesta. SM-viesteissä varmistuksesta vastaa joukkueenjohtaja.

Noudata kilpailupaikkakunnalla aina joukkueenjohtajan antamia ohjeita. Ole kaikissa tiedusteluissa ja ongelmatilanteissa ensisijaisesti yhteydessä nimettyyn joukkueenjohtajaan.

8. Kustannukset

Seura kustantaa aikuisten valmennustukiurheilijoiden kulut SM‐kilpailuista ja kaikkien urheilijoiden osalta SM-viesteistä. Nuorten sarjoissa kustannukset jakautuvat sen mukaan, onko urheilija kilparyhmässä (maksaa valmennusmaksun), onko itsenäisellä sopimuksella vai onko seuraa edustava. Lisätietoa saat vastuuvalmentajilta ja valmennuspäälliköltä.

Itsenäisen sopimuksen ja pelkästään seuraa edustavien kustannuksia huojennetaan, kun aikuisten sarjassa sijoittuu pisteille henkilökohtaisessa kilpailussa tai, kun 19–22-vuotiaissa sijoittuu mitaleille henkilökohtaisessa kilpailussa tai, kun 15-22-vuotiaissa sijoittuu mitaleille maastojoukkueena.  

 Kaikki SM‐kilpailuista laskutettavat kulut tulee laskuttaa seuralta kuukauden kuluessa SM‐kilpailuista, kuitenkin viimeistään 20.9. mennessä! Mikäli kuluja ei ole laskutettu tällä aikataululla, seuralla on oikeus olla korvaamatta kuluja.

Laskutus tapahtuu sähköisesti suoraan Procountor-järjestelmään omilla tunnuksilla, jotka saat pyytämällä ne toiminnanjohtajalta osoitteesta toimisto@espoontapiot.fi. Ilmoita jo pyytäessäsi tilinumero, HETU, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi kirjautumisohjeet. Järjestelmä ohjaa tehdyt laskut suoraan valmennuspäällikölle hyväksyttäväksi, jonka jälkeen ne siirtyvät toiminnanjohtajalle maksettavaksi. Huomaathan tehdä matkakulut matkalaskuna ja muut kulukorvauksina.

 Lisätietoja SUL:n mestaruuskilpailusäännöistä: 1 YLEISURHEILUN SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT

 

 Seuran varaamat majoitukset

 • SM-hallit: Hotelli Alba, joukkueenjohtaja Jorma Kemppainen
 • Nuorten SM-hallit: Scandic Hämeenpuisto, joukkueenjohtaja Jorma Kemppainen
 • Nuorten SM-halliottelut: varataan myöhemmin tarpeen mukaan, joukkueenjohtaja nimetään myöhemmin
 • SM-maantie: ei tarvetta, joukkueenjohtaja nimetään myöhemmin
 • SM-maastot: Green Star, joukkueenjohtaja Merja Penttinen
 • SM-tiekävelyt: ei tarvetta, joukkueenjohtaja Jani Lehtinen
 • Kalevan Kisat: Holiday Inn TCS, joukkueenjohtaja Jorma Kemppainen
 • SM 22/19: Hostel Linnasmäki, joukkueenjohtaja Maija Vehmanen
 • SM 17/ 16: ei tarvetta, joukkueenjohtaja Susanna Lintula
 • SM 15/14: Hostel400, joukkueenjohtaja Kirsti Sysikaski
 • SM-ottelut: ei tarvetta, joukkueenjohtaja nimetään myöhemmin
 • SM-viestit: Pohjankievari, joukkueenjohtaja Jorma Kemppainen
 • SM-maraton: varataan myöhemmin tarpeen mukaan, joukkueenjohtaja nimetään myöhemmin

Lisätietoja Jorma Kemppainen, sposti jorma@espoontapiot.fi, p.  0400-616609.