Espoon Tapiot on järjestänyt suosittuja heittokisoja Espoonlahdessa, Koulumäen kentällä, jo vuodesta 1983. Heittokilpailujen alkusysäys ajoittuu vuoteen 1983, jolloin Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kilpailut. Tuohon aikaan Espoossa oli vain kaksi harjoitusrinkiä heittolajeja varten. Heittolajien asiantuntija Jussi Viitala kävi keskustelun Espoon kaupungin liikuntatoimenjohtaja Teuvo Hatakan kanssa ja ehdotti toisen heittoringin siirtämistä Koulumäen kentälle. Liikuntatoimenjohtaja otti vinkistä vaarin ja siirrätti heittoringin Espoonlahteen ja siitä ensimmäiset heittokisat saivat alkunsa. Ajalleen tyypillisesti ringin suojana ei aluksi ollut suojaverkkoa. Liki kymmenen vuoden odotuksen jälkeen suojaverkkokin saatiin ringin suojaksi vuonna 1992.

Heittokilpailujen grand old man on Jussi Viitala on ollut mukana jokaisessa heittokilpailussa. Neljän vuosikymmenen aikana heittokisoja on kertynyt jo noin 500. Se on huima määrä! Kisoissa on tehty niin monia omia ennätyksiä, että niiden laskeminen on lopetettu jo aikoja sitten. Kilpailut ovat alusta alkaen olleet matalan kynnyksen heittokilpailut, jonne kaikki ovat tervetulleita. Jokaisesta omasta ennätyksestä jaetaan ennätysmitali kotiinviemiseksi.

Heittopaikkaa ja kenttää on uudistettu viime vuosina ja olosuhteet ovat nykyään suomalaisittain huippuluokkaa. Hyvät olosuhteet, sekä mahdollisuus kilpailla monien oman ikäisten urheilijoiden kanssa, kirittävät kaikkia hyviin tuloksiin. Tänä vuonna ensimmäiset heittokisat järjestetään 6. toukokuuta. Heittokisakausi päättyy lokakuussa, jolloin luvassa on myös juhlakisat yllätysohjelmineen. Ilmoittautuminen heittokisoihin onnistuu helpoiten Kilpailukalenterin kautta tai ennen kisoja kisapaikalla.

Nämäkin kilpailut tarvitsevat tekijänsä, joten jos haluat mukana toimitsijana, ota yhteyttä Simo Kalevaan p.  040 579 4915.

Tervetuloa kisaamaan!