Kilpakävelijä Enni Nurmi, 24, on valittu Espoon Tapioiden vuoden urheilijaksi. Enni murtautui kuluneella kaudella kansainväliselle tasolle osallistuen sekä maailmanmestaruus- että Euroopan mestaruuskilpailuihin.

– Olen yllättynyt valinnastani ja tuntuu tosi hienolta. Tapioista oli viisi urheilijaa arvokilpailuissa, joten tämä on suuri kunnia. Kausi oli erittäin onnistunut, mutta samalla se oli pitkä ja lopussa myös raskas. Minulla ei ollut kauden alussa yhtään ranking-pisteitä ja se pakotti kilpailemaan paljon, kertoi Enni.

– Ensi kauden päätavoite on Budapestin MM-kilpailut, mutta alkukauteen on saatava kuntopiikki kilpakävelyn MM-joukkuekilpailun vuoksi. Lappeenrannan SM-tiekävelyt on arvokas kilpailu ranking-pisteiden vuoksi.

Ennin kesä hipoi täydellistä. Tuloksena oli Kalevan kisojen mestaruus 10 kilometrillä, Suomen mestaruus 20 kilometrin maantiekävelyssä, Ruotsi-ottelun voitto kovalla tuloksella ja uusi ennätys päämatkalla 20 kilometrillä 1:34.56. Kansainvälisesti kaikkein kovin tulos tuli Euroopan mestaruuskilpailuissa Munchenissä, jossa Enni sijoittui 15. Plusmerkkiselle kaudelle tuli myös osallistuminen ensimmäistä kertaa maailmanmestaruuskilpailuihin Eugenessa.

Vuoden nuoreksi urheilijaksi nimettiin valtavan harppauksen tehnyt pikajuoksija Anna Pursiainen, 19. Anna osallistui paitsi oman ikäluokkansa maailmanmestaruuskilpailuihin Kolumbian Calissa myös aikuisten Euroopan mestaruuskilpailuihin. Nuorten MM-kilpailuissa Anna juoksi kolme matkaa 100 ja 200 metriä sekä 4×100 metrin viestin. Munchenissä Anna ankkuroi naisten viestijoukkueessa. Kansainväliset arvokilpailut estivät Annan osallistumisen Kalevan kisoihin, mutta vauhti oli hyvällä tasolla kauden loppuun saakka, sillä Anna oli nopein suomalainen Ruotsi-ottelussa. Ennätykset kohentuivat kauden aikana päämatkoilla lukemiin 11,62 ja 23,79.

Vuoden junioriurheilijan palkinnon pokkasi monessa lajissa ikäluokan kärkeen sijoittuva Mia Flink, 15. Mian huippupäivä osui elokuulle, kun hän voitti ylivoimaisesti 15-vuotiaiden Suomen mestaruuden kolmiloikassa tuloksella ja sijoittui toiseksi korkeushypyssä 162. Molemmat ovat hänen ennätyksiään.