400 metrin aitojen Suomen mestari Eveliina Määttänen vahvistaa jatkossa Espoon Tapioiden juoksijakaartia. Maajoukkuejuoksija Määttänen, 26, on voittanut urallaan seitsemän mitalia Kalevan kisoissa. – Koen, että saan Espoon Tapioista tarvitsemaani tukea seuraavan askeleen ottamiselle urheilu-urallani. Tapioissa on osaavia käsiä ja minulle on tullut vaikutelma iloisesta ja reippaasta seurahengestä. Uuden kisa-asun pukeminen tuntuu innostavalta. Odotan hymyissä suin alkavaa yhteistyötämme, kertoo Määttänen.

Eveliina Määttäsen päämatka on vaihtumassa – Olen siirtämässä päälajiani 400 metrin aidoista 800 metrille. Tavoitteenani on kilpailla hallikisoissa sekä kasilla että nelkulla. Kasilla tavoitteenani on saada kilpailutuntumaa tuolta matkalta ja kellottaa hyvä aika. Nelkulle olen asettanut tavoitteeksi uuden henkilökohtaisen ennätyksen. Määttästä valmentaa hänen avopuolisonsa Jan Petrac.

Uusia SM-ikäisiä urheilijoita seurassa ovat myös pikajuoksija Roosa Piirinen (entinen seura Karhulan Katajaiset), pikajuoksija Sofia Tanner (Länsi Uudenmaan Urheilijat) ja kestävyysjuoksija Maiju Mäkelä (Vantaan Salamat).

Eveliina Määttänen (synt. 1.9.1995)

ennätykset: 400 metriä 54,69, 400 metrin aitajuoksu 58,07, 800 metriä 2.12,21

saavutukset: seitsemän mitalia Kalevan kisoissa (yksi kulta, kolme hopeaa, kolme pronssia), seitsemän aikuisten SM-hallimitalia (1+1+5), noin 20 maajoukkue- tai arvokilpailuedustusta

erikoisuus: samana vuonna (2013) 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa 4×100 metrillä seitsemäs ja SM-maantiejuoksussa neljäs