Urheilun kierrossa hallikauteen ajoittuva jakso muodostaa luonnollisen puolivälikrouvin tarkastella seuran urheilullista tilannetta.

Yleisen sarjan hallimestaruuskilpailuissa Tapioiden Team Anticram-urheilijat saavuttivat kuusi mitalia, jotka kaikki tulivat radalta: kolme mitalia kilpakävelystä ja kolme pikajuoksusta. Asetelma muuttuu täysin, kun otetaan 17–22-vuotiaiden halli- ja talvimestaruuskilpailut mukaan. Juniorit saavuttivat yhteensä kahdeksan mitalia, ja niistä kuusi tuli kenttälajeista ja kaksi radalta.

Hallikauden suurimman yllätyksen ja lopullisen läpimurron Suomen nopeimmaksi sprintteriksi tarjosi pikajuoksija Anna Pursiainen. Hän viiletti Suomen mestariksi 60 metrillä ja pusersi ennätyksekseen 7,39. Tulos riitti myös ensimmäiseen henkilökohtaiseen edustukseen Suomi-paidassa EM-halleissa Turkin Istanbulissa. Annan arvokilpailuosallistuminen hallissa oli koko seuran ensimmäinen tällä vuosituhannella. Enni Nurmi jatkoi siitä, mihin jäi viime kesänä. Tuloksena oli hallimestaruus, mutta vielä ilahduttavampaa oli hyvä ennätystä hipova kulku pitkällä Australian leirillä.

Tapioiden urheilijat palasivat viime kesänä viiden urheilijan voimin yleisen sarjan arvokilpailuihin 15 vuoden tauon jälkeen. Ensi kesänä haaste on kovempi, sillä tarjolla ei ole eurooppalaista arvokilpailua. Eveliina Määttänen ja Enni Nurmi kävivät jo haistelemassa MM-tasoa Oregonissa. Vetääkö heidän esimerkkinsä Valentin Konosen valmentamat urheilijat Joni Havan ja Jaakko Määttäsen Budapestin MM-kilpailuihin? Jatkuuko Anna Pursiaisen kiito jopa MM-tasolle vai täyttyykö ruokahalu 22-vuotiaiden EM-kotikisoissa Leppävaarassa? Ilahduttavasti Anna on saamassa vähintään viestijoukkueeseen harjoituskaverinsa Julia Ihantolan, joka kehittyi pitkin harppauksin hallikauden aikana.

”Nuorissa on tulevaisuus” on läpituttu hokema urheilussa. Tapioiden kohdalla se pitää erittäin osuvasti paikkansa. Ryhmät ovat täyttyneet hienosti ja kasvaneet määrät näkyvät tulostaululla. Juuri päättyneessä Tampere Indoor Junior Gamesissa tapiolaisia oli ulkotamperelaisista kaikkein eniten. Kenties vieläkin makeampaa oli käydä voittamassa junnuviestit Liikuntamyllyssä.

Seuran kilparyhmien toiminta kokee yhden historian suurimmista muutoksista ensi syksynä. Uusi Kameleontten-halli Leppävaarassa tarjoaa kaikkiin lajeihin erinomaiset olosuhteet. Käsi ylös, jos joku jää kaipaamaan Otahallin kiperiä kaarteita tai joka kertaista hyppypaikkojen rakentamista ja purkamista.

Kilpa- ja harrasteurheilun kasvaneista kustannuksista on keskusteltu aiheellisesti. Tapioiden kilparyhmien valmennusmaksuja pystyttiin laskemaan tälle kaudelle, pois lukien kaikkein nuorimpien ikäluokat. Tavoitteena on pitää valmennusmaksut jatkossakin maltillisina ja pyrkiä siihen, että kustannuksiin ei tule merkittäviä korotuksia. ”Valmennusmaksu” on nimityksenä hieman harhaanjohtava, koska suurin osa kustannuksista tulee harjoitustiloista – ei valmennuksen osaamisen tarjoamisesta.